Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 558
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 558
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
Zaczynamy od rozczynu. Do miseczki wkruszamy drożdże, dosypujemy cukier, wlewamy 1,5 szklanki ciepłej wody. Mieszamy do rozpuszczenia się drożdży. Przykrywamy i odstawiamy na 20 minut.
W tym czasie należy do miski przesiać mąkę i zrobić w niej zagłębienie. Wlać do niego rozczyn, oliwę i dodać sól. Ciasto dobrze wyrobić, umieścić w misce, przykryć i pozostawić ok.1,5 – 2 godzin. Powinno podwoić swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto najpierw mocno uderzamy, następnie dzielimy na trzy części i formujemy pizze.
Pieczemy w nagrzanym do 250 stopni piekarniku około 15 -20 minut.