Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne,delikatne i lekko kwaskowe ciasto
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7313
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7313
Składniki
Mirabelki umyć i wypestkować.
Rozetrzeć masło z dwoma cukrami na jednolitą masę.Wbić jajka i starannie rozmieszać.Przesianą mąkę z proszkiem i solą dodawać do masy na przemian z mlekiem i wanilią.Mieszać mikserem na najniższych obrotach w miarę krótko.
Połowę masy przełożyć do nasmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia (ok 20x20),na masę wyłożyć równomiernie warstwę mirabelek i przykryć resztą ciasta.Piec 30-40 min w temp. 200 st.