Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż też można jeść inaczej!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36695
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 140
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 87
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 184
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36695
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 140
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 87
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 184
Składniki
Ugotuj ryż i odstaw do ochłodzenia na 30 min. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wsyp ryż do miski i dodaj resztę składników za wyjątkiem oliwy i mąki. Wysmaruj brytfankę oliwą i posyp mąką. Wlej ryżową miksturę i nasmaruj oliwą jej wierzch. Piecz około 30 minut. Podawaj zimne jako przystawka czy deser lub ciepłe jako danie główne.