Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne ciasto podobne do sernika, na spodzie brownies
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2323
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 41
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 115
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2323
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 41
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 115
Składniki
Rozpuściłam czekoladę z masłem w kąpieli wodnej (w rondelku nad parującą wodą). Jajka ubiłam z cukrem na jasną pianę, dodałam mąkę i masę z czekolady. Wymieszałam. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wyłożyłam na nie ciasto.
Piekarnik rozgrzałam do 180 st. Białka ubiłam na sztywną pianę, pod koniec dodałam cukier puder. Żółtka wymieszałam z budyniem i cukrem waniliowym, dodałam do piany, powoli dodałam jogurt i wlałam olej. Wymieszaną delikatnie całość wylałam na ciemne ciasto.
Na ciasto wyłożyłam wiśnie ( mogą być z nalewki lub konfitury) i polałam polewą czekoladową.