Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło lekkie i puszyste,pachnące pomarańczą:)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Namoczoną wcześniej skórkę z pomarańczy obgotować kilka razy odlewając i zmieniając wodę. Na koniec odlać wodę i dać 3/4 szkl. cukru , smażyć do odparowania. Zimną skórkę pokroić na małe kawałki.
Margarynę utrzeć z 1 szkl.cukru i cukrem waniliowym,,dodać całe jajka i dalej ucierać. Dodać 3 szkl.mąki ,pr.do pieczenia sok wyciśnięty z pomarańczy oraz startą skórkę ,śmietanę i utrzeć na pulchną masę. Na koniec wrzucić pokrojoną usmażoną skórkę,rodzynki i połamaną czekoladę. Wszystko delikatnie zmiksować ,dać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!