Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 140
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 166
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 169
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 140
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 166
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 169
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem,dodać po jednym jajku cały czas ucierając,na koniec dodać mąkę z proszkiem i budyń cały czas ucierając.Wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą
truskawki większe pokroić na 4 części mniejsze na pół i wyłożyć je na ciasto
Przygotować kruszonkę:masło ugnieść z mąką i cukrem,posypać nią truskawki.Piec w 180-200stopni do momentu aż patyczek zanurzony w cieście będzie suchy
Ciasto piekłam w dużej blaszce o wymiarach 28/38 cm