Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.Bardzo polecam:)
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 34
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 120
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 108
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 34
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 120
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 108
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Składniki
Rabarbar umyć i wyczyścić z włókien,pokroić na cząstki. Margarynę utrzeć z cukrem( każdy ilość cukru daje wg.własnego smaku) Gdy margaryna z cukrem utarta na puch dodać całe jajka i miksować.Dodać mąkę,cukier waniliowy,pr.do pieczenia i miksować,gdy za gęste dodać śmietanę,ja dawałam. Ciasto wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia,na wierzch poukładać pokrojony rabarbar i zrobić kruszonkę. KRUSZONKA Margaryna 1,3 co została plus jeszcze trochę,6 łyżek cukru i mąki tyle by zagniotło się ,tak na oko. Nie trzeba jej mrozić tylko od razu sypać po cieście ,dać do piekarnika nagrzanego do 100st.Po 10 min.podwyższyć temp.do 180st.i piec do złotego koloru kruszonki.
Smacznego życzę!