Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w gazecie,wypróbowałam i mnie oraz mojej rodzince bardzo smakuje :)
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 691
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 80
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 691
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto 1. Jajka ubić z cukrem.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. 2.Blaszkę o wymiarach 25x40cm wyłożyć pergaminem.Ciasto wlać do formy. Piec 30 min w temperaturze 170 stopni. Masa jabłkowa Jabłka obrać,zetrzec na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić,dodać jabłka,chwilę smażyć.Wsypać galaretkę,wymieszac i jeszcze chwilę smażyć. Masa budyniowa W 3/4 szklanki mleka rozpuścić żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Dodać mleko z mąką,ugotować budyń.
Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Na jedna część ciasta wyłożyć masę jabłkową,następnie rozsmarować masę budyniową. Przykryć drugą częścią ciasta. Polać polewą .Udekorować.