Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w czasopiśmie kobiecym-wypróbowałam i polecam bo jest pyszne i łatwe w wykonaniu.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12018
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1166
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 34
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 995
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 31
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12018
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1166
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 34
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 995
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 31
Składniki
CIASTO: Miękkie masło utrzeć na puch z połową cukru i żółtkami. Dodać kilka kropli aromatu pomarańczowego oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie wymieszać.Ubić biała z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać z ciastem.Przełożyć do formy natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec 30min w 170stopniach.
KREM: Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku, po przestygnięciu połączyć z serem.Masę wylać na przestudzone ciasto. Pomarańcze obrać pokroić w krążki i ułożyć na kremie. Zalać tężęjącą galaretką. Włożyć do lodówki.SMACZNEGO!