Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na różne okazje:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10528
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10528
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Biszkopt: białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z kakao. Piec w temp 180 stopni przez 25-30 min. Po wystygnięciu przekroić biszkopt na pół nasączyć zimną kawą i ułożyc dowolne owoce:)
Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i wymieszać. 1/3 kremu wyłożyć na biszkopt przykrywając owoce. Ja akurat miałam truskawki ale świetnie smakuje również z malinami jagodami borówkami. Można zrobić mix owoców. Na krem położyć drugi blat biszkoptu i również przykryć kremem. Na koniec ozdobić owocami:) SMACZNEGO:)