Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
JAJA UCIERAMY NA PUSZYSTY KREM Z CUKREM
WLEWAMY OLEJ,NASTĘPNIE SYPIEMY POŁOWĘ MĄKI WYMIESZANEJ Z PROSZKIEM.MIKSUJEMY.
SYPIEMY RESZTĘ MĄKI I WLEWAMY WODĘ GAZOWANĄ.
DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI;DO JEDNEJ DODAJEMY KAKAO,DO DRUGIEJ 2 ŁYŻKI MĄKI
NALEWAMY CIASTO NA PRZEMIAN NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ.
PIECZEMY OK.40-60 MIN.W TEMP.180 STOPNI