Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję urozmaicą biesiadny stół
Polecam.
Odsłon: 323
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 371
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 32
Polecam.
Odsłon: 323
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 371
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 32
Składniki
Do mąki dać jajka,cukier, proszek do pieczenia i posiekane na kawałki masło. Wszystko szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkować na ok 0,5 cm grubości i wycinać ciasteczka.Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach ok 10-12 min.
Ja jeszcze robię tak, że jak je wyjmę z lodówki, to przekrawam na pół i do jednej połowy tego ciasta dodaję startą skórkę z jednej cytryny wtedy połowę ciastek jest cytrynowych, albo dosypuję trochę kakao i wtedy można mieć połowę ciastek kakaowych,makowych, kokosowych lub jak kto woli. Można też przełożyć marmoladą. Smacznego!