Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,kruche ciasteczka do kawki lub herbatki:)
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1142
Szybka i smaczna
Odsłon: 103
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 149
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5432
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1142
Szybka i smaczna
Odsłon: 103
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 149
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5432
Składniki
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i siekamy z masłem.Dodajemy cukier puder i żółtka.Mieszamy i wyrabiamy ciasto,które następnie wstawiamy owinięte w folię do lodówki na ok godzinę.
Ze schłodzonego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko każą kulkę rozpłaszczamy dekorując ją połówką migdała.
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy do delikatnego zrumienienia,ok 20-30 min