Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz ... pyszne :-)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Składniki
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami przez około 5 minut. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą, proszkiem i sodą. Cały czas ucierając masę maślaną, dodawać mąkę z dodatkami. Wymieszać. Na koniec do ciasta dodać płatki owsiane i dodatki (podzieliłam ciasto na pół, do jednej części dodałam sok z cytryny i 2 łyżki płatków, do drugiej orzechy i wiórki kokosowe). Całość wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha i wykładać w odstępach na wyłożoną papierem blachę. Ciastka piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut aż będą złote. Smacznego :-)