Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu ciastka, smakiem przypominają pieguski. Zaraz po upieczeniu są chrupiące lecz przechowywane w zamknietym pojemniku - przyjemnie miękną :-)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 304
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 2872
Smaczne i szybkie mięso na obiad. Bez zbędnych tłuszczy a mięsko jest wilgotn...
Odsłon: 258
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 106
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 304
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 2872
Smaczne i szybkie mięso na obiad. Bez zbędnych tłuszczy a mięsko jest wilgotn...
Odsłon: 258
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 106
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 185
Składniki
Miękkie masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i nadal miksowac do połączenia składników. Mąkę przesiać razem z solą i sodą i dodać do masy. Zmiksować do połączenia składników. Obie czekolady pokroić w średnie kawałki, wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min (do zrumienienia). Smacznego :-)