Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są pyszne, a czas przygotowania podany jest bez pieczenia i przetrzymywania w gorącym piekarniku.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 703
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 703
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Ciastka-Kasztanki owsiane. 2 łyżki kakao ,3 łyżki masła 1/2 szklanki cukru,2 olejki rumowe , 6 łyżek wody - wszystko wymieszać i zagotować , po zagotowaniu dodać płatki owsiane / 2szlanki / ,wcześniej lekko podprażone na suchej patelni i zmielone w maszynce do mięsa , wszystko wymieszać. poczekać jak wystygnie ,formować niewielkie kulki z zimnej masy , ułożyć na blasze , piec w temp ok.100 0C ok. 60 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik ,zostawić w gorącym piekarniku kasztanki nawet na długo . Jeżeli pieczemy wieczorem można zostawić na noc