Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując sezon "grzybobrań" ;)
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 492
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 747
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 590
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4342
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 492
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 747
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 590
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4342
Składniki
Umyte i osuszone kotlety przyprawiamy solą i pieprzem.
Oliwę wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię i mocno obsmażamy kotlety.
Rozrobioną z wodą kostkę rosołową wlewamy do kotletów. Dusimy aż mięso będzie miękkie ok. 40 min.
W międzyczasie myjemy i osuszamy kurki (jak są duże można je delikatnie pokroić).
Kroimy boczek i cebulę w kostkę.
Podsmażamy boczek, po chwili dodajemy cebulę i kurki, chwilkę razem smażymy.
Następnie dodajemy wszystko do kotletów, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze chwilkę.
Sos który powstanie można zabielić lekko śmietaną.
Można podawać z ziemniakami lub kasza gryczaną.