Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle można nadziewać wieloma farszami, jednak najlepszy według mnie jest farsz pieczarkowy z ricottą. Jest puszysty i kremowy, a muszelki po zapieczeniu lekkie i delikatne.
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2370
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 38
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2370
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 38
Składniki
Makaron ugotować al dente z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz szynkę i smażyć 4 minuty. Dodać pokrojone w małą kostkę pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Zdjąć z ognia, dodać ricottę, natkę, bazylię, doprawić solą i pieprzem.
Pomidory zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i bazylią. Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Makaron nadziać farszem, ułożyć w naczyniu, posypać tartym parmezanem i zapiekać 20 min. w 180 stopniach.