Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coleslaw to jedna z moich ulubionych surówek, która doskonale podkreśla smak obiadu. Uwielbiam ją także jako samodzielną przekąskę lub dodatek to domowych fast foodów ;) Tym razem zapraszam na coleslaw przygotowany z kapusty włoskiej, z dodatkiem natki pietruszki oraz domowego sosu na bazie kremowego majonezu.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 357
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 95
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 357
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w małą kostkę, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a natkę pietruszki siekamy. Majonez mieszamy z mlekiem, octem jabłkowym, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dodajemy do pokrojonych warzyw - dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Najlepsza jest po około 2 - 3 godzinach. * zdjęcie przedstawia surówkę tuż po zrobieniu. Po leżakowaniu coleslaw jest bardziej spójny. Życzę smacznego! :)