Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świata" Włochy.
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 212
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 117
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 212
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 117
Składniki
Ciastka wkładamy do woreczka i kruszymy drewnianym tłuczkiem. Przekładamy do miseczki i zalewamy Amaretto. Odstawiamy, by napęczniały.
Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy ciastka, serek mascarpone i delikatnie mieszamy.
Białka ubić na sztywno i dodać do reszty. Krem przelać do pucharków i schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. Przed podaniem posypać prażonymi migdałami.
Smacznego!