Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 668
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 64
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 668
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 64
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Cukinie nie obieram, tylko wyjmuję miąższ. Kroję na półksiężyce lub ćwiartki. Cebulę kroję w plasterki.
Gotuję wodę z przyprawami. Jak mi zabraknie zalewy to dogotowuję następną porcję.
Na dno słoika wkładam plasterek cebuli a potem porcjami cukinię, a w połowie słoika znów wkładam cebulkę. Na koniec rzucam parę ziarenek gorczycy.
Zalewam zalewą:) Pasteryzuję 15-20 minut. Wyjmuję słoiki i stawiam do góry dnem. Tak samo można zrobić ogórkami