Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto o smaku cynamonu - szybkie i łatwe w wykonaniu, idealne na deser.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 28
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 172
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 363
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 154
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 140
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 28
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 172
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 363
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 154
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 140
Składniki
W wysokim garnku jajka ubić z cukrem Demerara. Dodać olej i mąki zmieszane z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować wszystko razem,
Do masy dodać utartą dynię i lekko posiekane orzechy, wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut do godziny. Ciasto jest gotowe, gdy wbity i wyjęty z niego patyczek jest suchy.
Wyjąć ciasto i lekko go ostudzić. Przygotować lukier: w miseczce dokładnie rozetrzeć pałką cukier puder z gorącą wodą, wylać na ciepłe ciasto, rozsmarować. Gotowe! Smacznego :)