Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 41578
Ta surówka ze świeżej kapusty to orzeźwiająca i lekka przystawka, która łączy...
Odsłon: 1585
Przepis dnia
pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych...
Odsłon: 14105
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 98
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 41578
Ta surówka ze świeżej kapusty to orzeźwiająca i lekka przystawka, która łączy...
Odsłon: 1585
Przepis dnia
pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych...
Odsłon: 14105
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 98
Składniki
margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, ucierać do białości, potem dodać sparzony i zmielony mak, zmielone orzechy, miód, kakao, mąkę ziemniaczaną i sodę oczyszczoną, dalej ucierać, ubić białka,dodać do ciasta i rodzynki, delikatnie wymieszać , podzielić na pół, upiec dwa placki na dużej formie .
masa: całe jajka z cukrem ubić na parze , zdjąć z pary i dalej ubijać aż masa jajeczna ostygnie, utrzeć masło dodawać po łyżce masy jajecznej i ucierać, na koniec dodać zapach .
galaretkę czerwoną jak i zieloną rozpuścić w 3 szklankach wody , wylać na płaskie naczynie , jak zastygnie pokroić w paski,
ciasto makowe-masa-układać pasek czerwonej galaretki-biszkopty-pasek zielonej galaretki-biszkopty i tak powtarzać do końca formy tak aby biszkopty dokładnie przylegały do galeretki-na to rozsmarować masę i dać ciasto makowe, polać polewą i udekorować.