Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na przyjęcie.
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 75
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 100
Szybka i smaczna
Odsłon: 954
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 75
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 100
Szybka i smaczna
Odsłon: 954
Składniki
Wykonanie: Cykorię umyć, usunąć głąb i przekroić na połowę. Następnie gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Cykorię dobrze odsączyć, każdą połówkę zawinąć w dwa plastry boczku, włożyć do żaroodpornego naczynia, przyprawić do smaku. Posypać startym żółtym serem, wiórkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Natkę pietruszki posiekać, wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Upieczoną cykorię wyłożyć na półmisek, polać jogurtem i posypać wymieszaną mieloną papryką.