Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalne połączenie delikatnej polędwicy wieprzowej z cytryną, serem solankowym i jabłkiem.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Polędwicę kroimy na 1,5 cm plastry, lekko ubijamy ręką. Z połowy cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Wkładamy naszą polędwicę dobrze mieszamy i zostawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy polędwiczki i smażymy z obu stron około 15 minut podlewając wodą. Gdy nasze mięsko jest już miękkie dodajemy pokruszony ser solankowy, chwilę razem smażymy. Wykładamy polędwicę a do sosu dodajemy starte na najmniejszych oczkach jabłko, dusimy całość podlewając wodą, aż jabłko się rozgotuje.
Podałam z plackami ziemniaczanymi i surówką z pekinki. Całość bardzo fajnie się uzupełnia i smakuje.