Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wyraziste, orientalne i bardzo aromatyczne pesto cytrynowe z listkami świeżej kolendry, orzechami włoskimi i delikatną nutką słodyczy. Pesto w wydaniu słodko - kwaśnym świetnie komponuje się z ryżem.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 543
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 170
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5440
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 573
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 543
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 170
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5440
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 573
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni i studzimy. Twardy ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cytrynę dobrze myjemy, oparzamy wrzątkiem i ścieramy z niej skórkę. Do rozdrabniacza dodajemy świeże listki kolendry, uprażone orzechy włoskie, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki sera Cheddar, 1 łyżkę soku z cytryny, otartą skórkę cytrynową, 1 łyżeczkę cukru brzozowego (ksylitolu) i dolewamy oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę doprowadzając do odpowiedniego rozdrobnienia składników, ale nie do wytworzenia jednolitej papki. Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)