Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na obiad lub śniadanie:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Mąkę przesiewamy do miseczki, następnie dodajemy cukier, kakao, mleko, jajka. Mieszamy wszystko mikserem lub trzepaczką, odstawiamy na 15 min. Truskawki kroimy na plasterki. Patelnię rozgrzewamy i wacikiem nasączonym olejem przecieramy patelnię przed pieczeniem każdego naleśnika. Wylewamy chochlą ciasto i smażymy cienkie naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy warstwę serka i truskawek, składamy i polewamy sosem czekoladowym lub podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego.