Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe naleśniki z serem i owocami polane syropem klonowym... Takie naleśniki to istna rozpusta, któż im się oprze? Koniecznie wypróbujcie! :)))
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
100 ml mleka podgrzewamy i dodajemy do niego pokruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy. Mąkę, jajka, cukier, kakao, mleko i czekoladę łączymy ze sobą, a następnie chwilę ubijamy (mikserem lub trzepaczką). Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki.
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą, jasną masę. Rodzynki i skórkę pomarańczową siekamy na drobne kawałki i dodajemy razem z serem i ubitą pianą z białek do żółtek. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
Naleśniki nadziewamy serem i obsmażamy z obydwu stron. Podajemy z owocami i syropem klonowym, bitą śmietaną, lub ulubionymi dodatkami.