Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedyś kupiłam w sklepie coś podobnego córki spytały dlaczego nie zrobię takich na śniadanko do kakao więc już są zrobione nie tylko na śniadanko:)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 685
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 685
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
do rozkruszonych drożdży wlać ciepłe mleko łyżkę cukru i dwie łyżki mąki zrobić zaczyn jak podrośnie dodać rozpuszczoną margaryną cukry jajko żółtka mąkę dobrze wyrobić zostawić do wyrośnięcia
gdy ciasto sobie rośnie gotujemy budyń 1.5 szklanki mleka zagotować włożyć połamaną czekoladę w 0.5 szklance rozmieszać budyń do gotującego mleka z czekoladą wlać proszek i dobrze wymieszać ja ciasto podzieliłam na dwie części rozwałkowałam na prostokąt posmarowałam połową budyniu zwinęłam w rulon pokrajałam na centymetrowe kawałki
z drugą połową zrobiłam tak samo poukładałam na blaszce i piekłam około 25 minut SMACZNEGO