Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny mus czereśniowy z nutą cynamonową,przekładany bitą śmietaną.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2356
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 54
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 974
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2356
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 54
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 974
Składniki
Czereśnie opłukać.Kilka zostawić do dekoracji.Pozostałe wydrylować.Zalać szklanką wody.Dodać 2 łyżki cukru,cukier waniliowy,cynamon i skórkę z cytryny.Chwilę podgotować.
Usunąć przyprawy i zmiksować.Doprawić sokiem z cytryny.Schłodzić w lodówce.
Śmietanę ubić z resztą cukru i zagęstnikiem.W naczyniu układać warstwami śmietanę i mus czereśniowy.Udekorować całymi owocami.