Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie od zawsze wzbudzające kontrowersje. Albo się ją kocha, albo nienawidzi;)
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 282
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3465
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6447
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 121
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68726
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 282
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3465
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6447
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 121
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68726
Składniki
Skrzydełka, szyjkę i podroby gotujemy wraz z włoszczyzną tak jak na tradycyjny rosół. Gdy mięsko jest już miękkie, wyciągamy je z rosołu razem z warzywami. Pozostawiamy do ostygnięcia i potem obieramy z mięsa, a warzywa kroimy w mniejsze kawałki.
Odcedzony z mięsa i warzyw rosół podgrzewamy i dolewamy do niego krew. Krew wcześniej najlepiej zahartować wlewając do niej trochę ciepłego rosołu, wtedy mamy pewność, że się nie zważy. Zahartowaną krew wlewamy do rosołu i energicznie mieszamy. Można zagęścić 2 łyżkami mąki, ale nie jest to konieczne.
Ostatnim krokiem jest doprawienie zupy. Ja dodaję odrobinę sosu sojowego, cukier i ocet. Musicie to zrobić "na oko", tak aby zupa była słodko-kwaśna. Uważajcie na ocet. Myślę, że na duży garnek 4 łyżki octu to max. Potem dosładzajcie wg uznania. Na koniec wrzucić trochę majeranku.
Gdy zupa osiągnie już smak idealny, dodajemy wyjęte wcześniej warzywa i pokrojone mięsko. Podawać koniecznie z lanymi kluseczkami.