Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta na ciepło ze śliwkami i goździkami. Pierwszy raz czerwoną kapustę, w tej postaci, jadłam w Wierzynku. Przypadła mi do gustu, więc w domu spróbowałam odtworzyć ten przepis, myślę że wyszło mi to całkiem, całkiem :))
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 226
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 310
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 476
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 226
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 310
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 476
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, obgotować w małej ilości osolonej wody (czas gotowania 10 minut), odcedzić. W rondelku roztopić masło wsypać ugotowaną kapustę, śliwki suszone, goździki. Doprawić octem winnym. Kapustę podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem około 10 minut. Smacznego.
Uwaga: Kapusta powinna mieć słodko- winny smak.