Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 37
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 33
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 279
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 37
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 33
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 279
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą tak aby pół kapusty było pod wodą, gotować ok 10-15 min.
Do kapusty dodać: starte jabłko, cukier i sól, gotować aż będzie miękka. Dodać ocet i pieprz. Cebulę (pokrojoną w drobną kosteczkę) zeszklić na smalcu, zasypać mąką; zrobić zasmażkę. Do kapusty dodać zasmażkę; mieszać aby nie przywarło, a zasmażka połączyła się z całą kapustą.