Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i miła dla oka przystawka z kurczakiem w roli głównej.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4638
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 204
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 44
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4638
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 204
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 44
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski.
Cukier zagotować z octem winnym i sosem sojowym, trochę ostudzić i dodać kurczaka, przyprawić.Wstawić do lodówki na 2 h.
Po tym czasie nadziewać mięso na wykałaczki, układać na blaszce i upiec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15 min.
Szaszłyczki podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno dekoracyjnie nadziane na melona(lub owoc czy też warzywo) z dodatkiem dipów.