Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka w roli głównej - czyli sezonowo, zdrowo, przepysznie
Polecam.
Odsłon: 361
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 153
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 415
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 390
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2994
Polecam.
Odsłon: 361
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 153
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 415
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 390
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2994
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ogórki i rzodkiewki kroimy na kawałki, dodajemy wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem, posypujemy dodatkową porcją koperku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym ziołowym tostem żytnim
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i/lub domowym tostem żytnim z masełkiem tymiankowo - czosnkowym Przepis na masełko w osobnym poście :) Smacznego