Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Filety umyć,pokroić w kostkę.Posypać chilli.
Paprykę pokroić w paseczki,pieczarki w plastry.Zrobić ciasto,jajka i mąkę ziemniaczaną rozbełtać w misce.Filety przełożyć do ciasta i wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni(dość sporo oleju). Wrzucić filet z ciastem na patelnię i usmażyć na złoty kolor.Gdy filety usmażą się,odlać olej,zostawić tylko odrobinę na dnie patelni,wrzucić paprykę i pieczarki,smażyć 3-4 minuty ciągle mieszając.
Przygotować zalewę,sos sojowy rozbełtać z wodą i wlać do mięsa,chwilę potrzymać na ogniu i przemieszać.Podawać z ryżem.