Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26121
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 677
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17624
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 145
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26121
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 677
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17624
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 145
Składniki
Zmielone mięso wieprzowe dajemy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formuje pulpeciki w dłoniach. Każdy pulpet obtaczamy w mące.
Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso.Solimy i gotujemy.Do wrzątku wkładamy pulpeciki.Gotujemy ok. 20 - 25 min na średnim ogniu.
Siekamy koperek. W osobnym garnuszku rozrabiamy śmietanę z mlekiem i mąką na gładko. Powoli wlewamy do gotujących się pulpetów i mieszamy. Kiedy sos zacznie gęstniec dodajemy posiekany koperek. Gotujemy jeszcze 3 minutki mieszając.