Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mimo, że długo się na niego "oczekuje" (bo przygotowanie nie trwa nawet 1/2 godz)- warto spróbować
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 231
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 93
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4197
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1017
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 947
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 231
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 93
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4197
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1017
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
W puszce z mlekiem zrobić 2 otwory odprowadzacze pary -w górnym wieczku.Gotować na małym ogniu ok 1,5 godz- uwaga mały ogień gwarantuje że mleko nie wyleci przez rzeczone otwory. Ostudzić. Ryż uprażyć na suchej patelni stale mieszając aż zbrązowieje, przestudzić. Orzechy rozdrobnić i także przyprażyć identycznie jak ryż. Ryż ugotować w dużej ilości wody odcedzić i wystudzić. Zmieszać ryż z połową zawartości puszki (drugie pół proponuję spożyć z biszkoptami) oraz orzechami. Nałożyć do pucharków, schłodzić kilka godz. w lodówce i podawać z powidłem, SMACZNEGO