Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 74
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1002
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 74
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1002
Składniki
DO RONDLA WLEWAMY 300 ML WODY. WRZUCAMY TRUSKAWKI (BEZ SZYPUŁEK ;) ) DODAJEMY CUKIER ,GOŹDZIK,SYROP GRENADYNY I GOTUJEMY. POWSTAŁY KOMPOT PRZEPUSZCZAMY PRZEZ GAZĘ DODAJEMY ŻELATYNĘ. ROZLEWAMY DO SALATEREK I DO LODÓWKI. CZEKAMY AŻ GALARETKA SIĘ ZESTALI.
WARSTWA DRUGA: TRUSKAWKI WRAZ Z CUKREM BLENDUJEMY. W SZKLANCE ROZRABIAMY ŻELATYNĘ I DODAJEMY DO ZBLENDOWANYCH TRUSKAWEK. DOKŁADNIE MIESZAMY. WYLEWAMY NA GALARETKĘ W SALATERKACH I PONOWNIE DO LODÓWKI