Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na słodko dla NIE tolerujących laktozy.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Płatki owsiane zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić aż napęcznieją. Rodzynki zalać ciepłą wodą i pozostawić na około 10 minut. 3 galaretki rozpuścić w naczyniach. Po wystudzeniu wstawić do lodówki aż stężeją. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.
Rodzynki i płatki owsiane odsączyć, wymieszać. Wyłożyć dno szklanego naczynia, wstawić do lodówki. Serek i mleko zmiksować na gładką masę. Jeżeli będzie mało słodki można dodać cukru trzcinowego lub miodu. Ciągle mieszając dodawać stopniowo rozpuszczoną żelatynę. Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do masy serowej. 1 stężałą galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy. Całość delikatnie wymieszać, wyłożyć na płatki. Wstawić do lodówki.
2 pozostałe galaretki pokroić w drobną kostkę. Udekorować "seromleko". Przechowywać w lodówce.