Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z miętową nutką.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 65
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Galaretkę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu. Po zastygnięciu pokroić na drobne kawałeczki.
Śmietanę ubić z niewielką ilością cukru pudru.
W kielichach do deseru ułożyć na dnie galaretkę i kilka cząstek brzoskwini. Następnie wyłożyć część śmietany, ana nią troszkę sosu truskawkowego , tak, żeby polała się po bokach śmietany. Na to nałożyć pozostałą śmietanę tworząc stożek, Ułożyć brzoskwinie, posypać galaretką, polać sosem truskawkowym i likierem miętowym /na każdy deser 1 łyżka/.
Gotowy deser udekorować perełkami i listkami mięty. SMACZNEGO!