Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chce nam się piec, możemy przyrządzić deser. Ten deser uwielbiam, bo jest mocno kokosowy, a ja uwielbiam kokos :) Skutecznie poprawia mój nastrój – oczywiście na lepsze :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36694
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 137
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 85
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36694
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 137
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 85
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Składniki
Wiórki prażymy na patelni do uzyskania złotego koloru, zostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Do żółtek dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia składników, dodajemy ubitą śmietanę, miksujemy. Do miski wlewamy mleko z likierem kokosowym i namaczamy biszkopty. Układamy je w pucharkach, na nie porcję kremu, posypujemy wiórkami i tartą czekoladą. Następnie dajemy kolejną porcję biszkoptów, kremu, wiórek, czekolady i zakańczamy wiórkami. Pucharki przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przynajmniej 3 godziny.