Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 351
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 351
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Składniki
Miód stopić z margaryną i przyprawą korzenną , z 100g cukru rozpuścić w odrobinie gorącej wody i na małym ogniu przygotować karmel po sporządzeniu karmelu ,połączyć go z miodem ,margaryną i przyprawą Całość odstawić na 1 godz do wystudzenia
Żółtka oddzielić od białek i z pozostałą częścią cukru 50g utrzeć żółtka Do utartych żółtek dodać wystudzoną masę z karmelem Wymieszać i powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia pozostałe białka ubić na sztywną pianę i dodać do wyrobionego ciasta , dokładnie wymieszać ,wyrównać i oprószyć mąką i pozostawić na noc do stężenia
Na następny dzień z ciasta wałkować płaty o grubości ok 0,5 cm i wykrawać elementy domku ,ściany ,dach ,podstawę oraz drobne elementy które znajdują się przed domkiem ogranicza nas tutaj tylko wyobraźnia piec w temperaturze 180 stopni przez 12 min Po wystudzeniu ,Elementy łączyć ze sobą za pomocą lukru wykonanego z cukru pudru i cytryny na domek potrzeba ok 400 g cukru pudru i 1 cytrynę