Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu, zaczęłam sama gotować i piec mięsa, które wykorzystujemy jako wędlinę do kanapeczek. Według tego przepisu można przygotować zarówno szynkę jak i schab czy karczek. Mięso jest aromatyczne i delikatne.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 205
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 205
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Składniki
Całkowity czas przygotowania szynki to dwa dni. Z wody ( wody w garnku powinno być tyle aby mięso się w niej zanurzyło), soli, 5 zabków czosnku i wszystkich przypraw przygotowujemy zalewę, która zagotowujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe 5 zabków czosnku przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno, nacieramy nimi mięso, które wkładamy w specjalna siatke do gotowania szynki, albo przewiazujemy grubsza nicia nadajac ładny kształt i pozostawiamy w lodówce na ok. 3 godz. Kiedy zalewa wystygnie, wkładamy do niej mięso, zagotowujemy i gotujemy tylko 5 min!! Zostawiamy pod przykryciem na cała noc. Rano ponownie całość zagotowujemy, gotujemy również tylko 5 minut i ponownie zostawiamy pod przykryciem na cały dzień. Po tym czasie mięsko jest gotowe do spożycia. Życzę smacznego!