Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na południu Polski jadało się zarówno makaron z serem na słodko, jak również na słono. Tym razem podaję prosty przepis na wersje słoną.
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18460
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 59
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 72
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18460
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni roztapiamy smalec i dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę boczek. Gdy boczek się zarumieni dodajemy na patelnię makaron, przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy pokruszonym serem.
Smacznego! :)