Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikanta rybka z aksamitnym sosem.
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 15
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 21
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 69
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 58
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 15
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 21
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 69
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 58
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Usmażyć na złoto (ja smażyłam na patelni grilowej ale można rybę również ugotować na parze).
W rondelku roztopić masło, wsypać czubatą łyżkę mąki, mieszająć podsmażyć na złoty kolor. Wlać mleko i bulion, zagotować. Pamiętajmy o ciągłym mieszaniu sosu, żeby z mąki nie porobiły się "kluchy". Dodać drobno posiekany koperek, skórkę i sok z cytryny. Gotować jeszcze z minutkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerz nałożyć dwie łyżki sosu, ułożyć rybę. Smacznego.