Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe z ryby, suszonych pomidorów i makaronu.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 77
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 27
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 87
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 121
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 77
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 27
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 87
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 121
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na 5 kawałków, solimy, pieprzymy, posypujemy kolendrą i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, pomidory wyjmujemy ze słoiczka i kroimy na małe kawałki, mieszamy z czosnkiem i przekładamy na rybę. Dorsza podlewamy oliwą z pomidorów. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przegotowaną wodą, dodajemy bazylię, oregano, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Zagotowujemy sos. Naczynie z rybą przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 st.C. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Cedzimy i przekładamy na talerz. Makaron polewamy sosem pomidorowym, układamy kawałki i ryby oraz kawałki suszonych pomidorów.