Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie buleczki
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 31
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 43
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 541
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23674
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 31
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 43
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 541
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23674
Składniki
drozdze posypac cukrem, zalac cieplym mlekiem, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac make, sol, wbic zoltko i wlac olej, dodac drozdze, zagniesc ciasto, odstawic do wyrosniecia na 30-40 minut.
po tym czasie ciasto rozwalkowac, wycinac kwadraty (u mnie 10x10 cm). na srodek kazdego kwadracika nalozyc po lyzce budyniu, na to polozyc truskawke, zlepic w trojkat, potem zlepic w ksztalt uszek.
ukladac buleczki na wylozonej papierem do pieczenia blaszce, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w temp. 180 stopni do zrumienienia- u mnie ok 20-25 min.
po upieczeniu wystudzone buleczki posypac cukrem pudrem. smacznego :)