Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie buleczki
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 244
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2335
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 244
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2335
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Składniki
drozdze posypac cukrem, zalac cieplym mlekiem, wymieszac, odstawic do wyrosniecia.
do miski wsypac make, sol, wbic zoltko i wlac olej, dodac drozdze, zagniesc ciasto, odstawic do wyrosniecia na 30-40 minut.
po tym czasie ciasto rozwalkowac, wycinac kwadraty (u mnie 10x10 cm). na srodek kazdego kwadracika nalozyc po lyzce budyniu, na to polozyc truskawke, zlepic w trojkat, potem zlepic w ksztalt uszek.
ukladac buleczki na wylozonej papierem do pieczenia blaszce, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w temp. 180 stopni do zrumienienia- u mnie ok 20-25 min.
po upieczeniu wystudzone buleczki posypac cukrem pudrem. smacznego :)