Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie ,trochę po polsku ,trochę orientalnie.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 49
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 70
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 49
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 70
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę ,oprószamy solą i podsmażamy na maśle. Odstawiamy do ostudzenia ,następnie mieszamy z serem ,doprawiamy pieprzem. Filety z kurczaka rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Jedną stronę kotleta cienko smarujemy majonezem ,wykładamy farsz pieczarkowy ,zwijamy ,każdą z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy przez 30min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. W tym czasie przygotowujemy sos. Szalotki drobno siekamy ,podsmażamy na maśle ,jak tylko się zeszklą zalewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy curry ,kumin (ilość zależna od preferencji) i doprawiamy do smaku pieprzem. Sos redukujemy do ulubionej gęstości. Można też zastosować zagęstnik do sosów. Roladki podajemy z sosem curry i kaszą kus kus.