Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nastał czas dyni zdecydowanie ;-) szkoda,że tak kròtki niestety...tym razem dynia na słodko ;-)
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3304
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 146
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 675
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 82
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3304
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 146
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 675
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 82
Składniki
dynię kroimy na śtednie kawałki,układamy skòrà na dòł na posmarowanej masłem blaszce do pieczenia,skraplamy olejem i delikatnie solimy
pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45-60 min po upieczeniu wyjmujemy I zostawiamy do ostudzenia
przygotowujemy I przesiewamy màkę,dodajemy proszek do pieczenia I sòl- mieszamy
dynię obieramy ze skôry i blendujemy z jajkami I olejem oraz cukrem dodajemy màkę z proszkiem I solà I jeszcze raz miksujemy wszystko razem na gładkà masę na koniec dodajemy cukier waniliowy I cynamon
na patelni rozgrzewamy olej I smażymy racuszki aż wyrosnà na fajne,pulchne placuszki
wykładamy na talerzyk,odsàczamy papierowym ręcznikiem I podajemy od razu z konfiturà ròżanà,posypane cukrem pudrem,cynamonem i z listkiem bazylii albo mięty
Smacznego ;-)